Καινοτομίες

Το Π.Μ.Σ. με τίτλο «Νοσηλευτική Φροντίδα Ενηλίκων» (Master of Science in Adult Nursing) αποτελεί ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα καλύψει τις ανάγκες δημιουργίας νοσηλευτικού επιστημονικού δυναμικού με ηγετικές δεξιότητες και προηγμένη γνώση που δύναται αυτόνομα να αξιολογεί, να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αλλαγές στο χώρο εργασίας του, ώστε να εισάγονται και να εφαρμόζονται τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα της νοσηλευτικής επιστήμης στην καθημερινή πρακτική άσκηση. Οι μετέχοντες και απόφοιτοι του Δ.Π.Μ.Σ. στη Νοσηλευτική Φροντίδα Ενηλίκων θα εξελίξουν και θα χρησιμοποιούν τις κριτικές, αναλυτικές και συνθετικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες τους για να προάγουν καινοτόμες μεθόδους και τεχνικές φροντίδας σε ενήλικα άτομα.

Επιπλέον, οι μετέχοντες και απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. Νοσηλευτικής Φροντίδας Ενηλίκων θα έχουν επεξεργασμένη γνώση και βαθιά κατανόηση των κοινωνικο-πολιτικών, οικονομικών, κανονιστικών και επιστημονικο-επαγγελματικών παραγόντων που συμβάλουν και επηρεάζουν στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης, και στη δόμηση του συστήματος υγείας και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας αναφορικά με τη φροντίδα ενήλικων ατόμων. Ακόμη, οι μετέχοντες και απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. Νοσηλευτικής Φροντίδας Ενηλίκων θα επιδεικνύουν δεξιότητες κριτικής ανάλυσης και ανάγνωσης εθνικών και διεθνών ερευνητικών αποτελεσμάτων, καθώς και δυνατότητα διεξαγωγής μικρής εμβέλειας ερευνητικών μελετών στη νοσηλευτική, φροντίδα και υγεία.

Συνοπτικά, η χρησιμότητα του Π.Μ.Σ. Νοσηλευτικής Φροντίδας Ενηλίκων είναι η εξέλιξη των αποφοίτων σε επιστήμονες/ επαγγελματίες νοσηλευτές που ασκούν τη νοσηλευτική σε προηγμένο επίπεδο, που έχουν τη δυνατότητα στο χώρο φροντίδας ενηλίκων με αυτονομία να εντοπίζουν περιορισμούς και αδυναμίες, να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν βασισμένοι σε σύγχρονα εθνικά και διεθνή δεδομένα τη φροντίδα ενηλίκων, να λαμβάνουν αυτόνομα αποφάσεις και να ηγούνται αλλαγών βασισμένοι σε επιστημονικά τεκμήρια και να αξιολογούν κριτικά τα ερευνητικά δεδομένα στη φροντίδα ενηλίκων και να γνωρίζουν τη διεξαγωγή ερευνών στο χώρο της νοσηλευτικής φροντίδας ενηλίκων.                                                                                                            

Το Π.Μ.Σ. Νοσηλευτικής Φροντίδας Ενηλίκων είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και συνδέεται με τις ανάγκες της Ελληνικής και ευρύτερης Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα και Ευρώπη διαρκώς αυξάνεται, καθώς και οι νέες τεχνικές και φάρμακα παρατείνουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 1) να αυξάνεται ο αριθμός των ενήλικων που είναι εν ζωή, 2) να αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη φροντίδας, εφόσον άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να ζουν με αυτά για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, αλλά ωστόσο δεν είναι υγιής ή/και απαιτούν φροντίδα, και 3) οι δομές της ελληνικής κοινωνίας αλλάζουν με αποτέλεσμα ενήλικοι 3ης ηλικίας ή ενήλικοι με χρόνια ζητήματα υγείας να φροντίζονται σε δομές έξω από την οικογένεια. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. στη Νοσηλευτική Φροντίδα Ενηλίκων με τις προηγμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες θα είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν επιστημονικά τις σύγχρονες ανάγκες φροντίδας των ενηλίκων, των δομών που χρειάζονται να σχεδιαστούν ή να αναδιαμορφωθούν για να παράσχετε υψηλού επίπεδο επιστημονικής φροντίδας στους ενήλικες και θα καινοτομούν στην οργάνωση, δόμηση και ανάπτυξη συστημάτων φροντίδας για ενήλικες. 

Επισκέπτες

Today6
Total210733
1
Online

     

Φορείς

Επικοινωνία

+30 2651007838
+30 26510-50733 (FAX)
 

ΠMΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Ερευνητικό Εργαστήριο Ανοσολογίας
          Τμήμα Ιατρικής
          Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
          45110, Ιώαννινα
 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.